Tønsberg Kommune
Tema og tjenesterPolitikk og demokratiOm Tønsberg

Nei til fett i avløpsnettet

Fett skaper problemer i kommunens avløpsnett ! Vis derfor FETTVETT i Tønsberg ! Frityrfett skal ikke i avløpet, men helles i egne beholdere. Virksomheter som lager eller behandler mat må installere fettutskiller.

Utslipp av fett fra virksomheter skaper problemer.

Når fettholdig avløpsvann kommer ut i avløpsnettet, synker temperaturen og fettet stivner og forårsaker gjentetting av ledningene. Stopp i avløpsnettet kan føre til kjelleroversvømmelser og forurensning. Fettet fører til driftsproblemer i pumpestasjoner og ledningsnett, noe som gir store kostnader til blant annet oppspylinger og utbedringer. Rotter lever av fett- og matrester og vi ønsker jo å holde rottebestanden nede.

Nærmere opplysninger om fett: Tønsberg kommune, telefon 33 34 80 00

[ Sist oppdatert 11/10/2016 ]