Tønsberg Kommune
Tema og tjenesterPolitikk og demokratiOm Tønsberg

Om nettstedet

Nettsidene til Tønsberg kommune administreres av webredaktør og seksjon for informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Webredaktør har redaksjonelt ansvar. Virksomhetene har ansvaret for sitt tjenesteområde. En egen utviklingsgruppe har oppfølgings- og utviklingsoppgaver knyttet til oppdatering og nye løsninger.

Redaktøransvaret gjelder all informasjon som ligger på vår nettside, men vi har ikke ansvar for innholdet i relaterte eksterne linker utenfor egen organisasjon.

 

Ansvarlig redaktør : Rådmann Geir Viksand

Ansv. webredaktør : Informasjonssjef Jan Petter  Bergan (telefon 33 34 81 01 - 917 80 259) jan.petter.bergan@tonsberg.kommune.no

Webredaktør :  IKT-rådgiver Per Erik Simonsen pes@tonsberg.kommune.no

Redaksjonsgruppe : Soheila Nersi Thorsen, Hildegunn Slettingdalen og Johan Eftevåg.

Foto

Vi benytter foto fra interne og eksterne leverandører på oppdrag fra Tønsberg kommune.

Rettigheter

Tekster kan fritt hentes fra nettsidene våre, men kilde må oppgis. Vi aksepterer at andre nettsteder lager linker til www.tonsberg.kommune.no. Bilder kan ikke benyttes fritt. Tillatelse kan gis av webredaktør. Byseglet kan lastes ned og benyttes etter avtale med Tønsberg kommune.

Tønsberg kommune har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Krav

Vår nettside skal tilfredsstille krav fra "Min Side", Norge.no, felles offentlig standardisert grensesnitt, autentisering gjennom Sikkerhetsportalen og retningslinjer gitt av Datatilsynet.

WAI ( Web Accessibility Initiative ) gir retningslinjer som angir krav om tilgjengelighet for alle på Internett.  Vi har lagt til rette for ReadSpeaker for lesesvake personer og vi følger anbefalinger for universell utforming og design. 

12-kommunesamarbeidet i Vestfold 

 Vårt design er i tråd med anbefalinger fra kommunesamarbeidet i Vestfold. Således har vår nettside høy gjenkjennelsesfaktor i forhold til flere andre kommuner i Vestfold. Tønsberg kommune deltar i utviklingssamarbeidet om nettportal og i prosjektet eGovMon, et prosjekt som legger til rette for å utvikle stadig bedre nettsider.

Streaming

Bystyrets møter blir overført direkte på nettet. Etter møtet kan du finne aktuelle saker og se debatten på nettet. Overføring fra bystyrets møter skjer i et samarbeid med 12 k, Høgskolen i Vestfold og Exss ANS.

Personopplysninger

Alle virksomheter i Tønsberg kommune som behandler personopplysninger er pålagt å sikre opplysningene forholdsmessig ( personopplysningsloven ).

Leverandør

Design/ løsning : Symfoni Software Norge

 E-post

Tønsberg kommune har felles postmottak postmottak@tonsberg.kommune.no. All post blir videresendt til ledere, virksomheter og til saksbehandlere derfra.

Evaluering 

Våre nettsider evalueres kontinuerlig internt. www.norge.no foretar hvert år en vurdering av offentlige nettsider.Siste evaluering pr. november 2012 ga vår nettside 5 * * * * * ( av 6 mulige). Vi er best av byene i Vestfold og på landsplan er vi blant de 155 offentlige nettstedene som har fått fem stjerner. 682 nettsteder er vurdert.

Forbrukerrådet har sett på prisinformasjonen for vanlige kommunale tjenester på nettsider til 150 kommuner i Norge. Det er store mangler og avvik. Imidlertid kommer Tønsberg kommune godt ut av undersøkelsen og nevnes blant de åtte som har all informasjon for alle de aktuelle tjenestene på nettsidene. Trondheim, Bjugn, Sandnes, Farsund, Krødsherad, Tønsberg, Fredrikstad og Jevnaker har små avvik mellom det som oppgis på nett og det som svares på pr epost. Det er vi i Tønsberg selvsagt glade for. Likevel finnes det alltid et forbedringspotensiale.

Kommentarer, ideer og innspill mottas med takk på RIS og ROS under "Si din mening". Vi vil alltid være opptatt av innspill for stadig å bli bedre på nett.

Organisasjonsopplysninger :

Tønsberg kommune, postboks 2410, 3104 TØNSBERG

Telefon 33 34 80 00

Telefax 33 34 80 10

postmottak@tonsberg.kommune.no

Organisasjonsnummer : 950 611 839

Målform : BokmålTilbake
Skriv ut

[ Sist oppdatert 09/10/2013 ]
Relatert informasjon
Tønsberg kommune | Besøksadresse: Halfdan Wilhelmsens allé 1c | Postadresse: Postboks 2410, 3104 Tønsberg | Telefon 33 34 80 00 | Webredaktør Jan Petter Bergan