Tønsberg Kommune
Tema og tjenesterPolitikk og demokratiOm Tønsberg
Tønsberg kommune byvåpen

Presterød skole - Merkine skole og barnehjem i Litauen

Presterød skole samarbeider med Merkine skole og barnehjem i Litauen i forhold til internasjonalt arbeid og solidaritetsarbeid i læreplanen.

Presterød skole samarbeider med Merkine skole og barnehjem i Litauen i f.t. internasjonalt arbeid og solidaritetsarbeid i læreplanen. Prosjektet har pågått siden 1997 og innebærer et årlig loddsalg rundt FN - dagen hvor elevene selger lodd, og de ansatte gir gevinster. Lotteriet gir inntekt på ca. 50 000kr hvert år som sendes til Merkine for innkjøp av utstyr og inventar på skolen og barnehjemmet.

Representanter fra skolen her har besøkt Merkine 2 ganger i 1998 og 2003 - og gjenbesøk var i 2004 hvor 4 elever og 3 ansatte fra Merkine besøkte oss rundt 17. mai.

Årlig innsamlingsaksjon rundt FN - dagen - vi sender bilder og elevarbeider og mottar det samme.

I år - i juni - reiser 2 elever + 2 ansatte herfra til Merkine på besøk for å styrke kontakten og for å skaffe oss en oversikt over hjelpebehovet framover. Så planene pr. i dag er at dette samarbeidet fortsetter - men vi tar en evaluering etter besøket vårt

[ Sist oppdatert 08/27/2013 ]
Tønsberg kommune | Besøksadresse: Halfdan Wilhelmsens allé 1c | Postadresse: Postboks 2410, 3104 Tønsberg | Telefon 33 34 80 00 | Webredaktør Jan Petter Bergan