Tønsberg Kommune
Tema og tjenesterPolitikk og demokratiOm Tønsberg
Tønsberg kommune byvåpen

Presterød ungdomsskole / "Lille PUS" og BESLAN

En prosjektgruppe i Tønsberg har startet et kommunikasjonsprosjekt kalt GLOBALHANDS.Det er opprettet en kommunikasjon mellom Skole 1 i Beslan og en ungdomsskole i TønsbergPresterød Ungdomsskole

11. september 2004 ble det arrangert Fredsnatt i Tønsberg. Tre år etter terroraksjonen i New York og en uke etter terroraksjonen i Beslan, tente 500 mennesker hver sin fakkel for fred på Slottsfjellet. Dette arrangementet inspirerte en prosjektgruppe i Tønsberg til å starte et kommunikasjonsprosjekt kalt GLOBALHANDS.Det skulle opprettes en kommunikasjon mellom Skole 1 i Beslan og en ungdomsskole i TønsbergPresterød Ungdomsskole (PUS) og klassen Lille PUS ble valgt.Dette er en klasse som består av elever som trenger en annen skolehverdag enn andre. Lille PUS reiste til Beslan 31. januar –6. februar 2005.I Beslan ble det etablert en datalab, slik at elevene kunne holde kontakt med hverandre via Internett og webkamera.

I november i 2005 var det besøk i Beslan igjen.

Globalhands har egen nettside.

[ Sist oppdatert 08/27/2013 ]
Tønsberg kommune | Besøksadresse: Halfdan Wilhelmsens allé 1c | Postadresse: Postboks 2410, 3104 Tønsberg | Telefon 33 34 80 00 | Webredaktør Jan Petter Bergan