Tønsberg Kommune
Tema og tjenesterPolitikk og demokratiOm Tønsberg
Fredsakorpset logo

Utvekslingsprosjekt i samarbeid med Fredskorpset

Tønsberg kommune og Esteli kommune, Nicaragua, har et samarbeidsprosjekt hvor førskolelærere utveksles i 10 måneder.

Tønsberg kommune har et utvekslingsprosjekt med Esteli kommune i Nicaragua.  Dette prosjektet er i samarbeid med Fredskorpset. Gjennom å utveksle førskolelærere vil vi kunne utveksle erfaringer, utveksle pedagogiske metoder og ulike måter å organisere barnehager og barnehageinnholdet på.  2011 er den 4. utvekslingsperioden, og vi har nå 2 nye førskolelærere fra Esteli hos oss, mens 3 førskolelærere fra Tønsberg er i Esteli.

De fleste barnehagene i Tønsberg har solidaritetsaksjoner for barn i Nicaragua, og målet for aksjonene er å samle inn penger for bygging og drift av en barnehage i Esteli.
Det er i samarbeid med førskolelærere som har besøkt Esteli, utarbeidet eget pedagogisk materiale til bruk i barnehagene. Dette for at barn, foreldre og personale skal bli bedre kjent med Nicaragua.

Her finner du mer om Nicaragua

[ Sist oppdatert 08/27/2013 ]
Tønsberg kommune | Besøksadresse: Halfdan Wilhelmsens allé 1c | Postadresse: Postboks 2410, 3104 Tønsberg | Telefon 33 34 80 00 | Webredaktør Jan Petter Bergan