Ung Arena+ har lokaler i Prestegaten 3 i sentrum av Tønsberg, her er det mulig å stikke innom for drop-in-timer eller hvis du trenger noen å snakke med. Du vil alltid møte en likeperson, erfaringskonsulent eller en ansatt som du kan prate med.
Når flere aktører jobber på samme sted, har vi mulighet til å samordne hjelpen, slik at du slipper å føle deg som en «kasteball» i systemet. Da blir hjelpen også bedre tilrettelagt og mer effektiv.
Alle som jobber hos Ung Arena+ har taushetsplikt, og du kan stole på dem som jobber der. Det gjelder også frivillige hjelpere og studenter.

Noen ganger er det kanskje behov for hjelp av profesjonelle fagfolk, og i disse tilfellene vil du bli hjulpet til rett person. Vi samarbeider bredt med andre tjenester.
Ung Arena+ er et trygt, godt sted der ungdommen kan komme i kontakt med tjenesteapparatet. Samtalene og hjelpen kan være med å forebygge og hindre utenforskap. I tillegg kan vi avdekke risiko for å utvikle psykiske lidelser og/eller rusproblemer.
Helsefremmende og forebyggende aktiviteter er gjennomgripende i tjenesten, men det gis også helse- og sosialfaglig hjelp når behovet er til stede.
Plussteamet
Plussteamet ved Ung Arena+ er et tverrfaglig team med representanter fra følgende tjenester:
Psykisk helsetjenester for barn og unge i Tønsberg kommune, familiehuset.
Forebyggende barnevern, Tønsberg kommune
Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA), allmenn poliklinikk. Sykehuset i Vestfold.
Psykisk helse og rus- tjenester for voksen, Tønsberg kommune
Distriktspsykiatrisk senter (DPS), allmenn poliklinikk. Sykehuset i Vestfold
Tidlig intervensjon for psykose (TIPS). Sykehuset i Vestfold
Ruspoliklinikk (RUPO). Sykehuset i Vestfold
Erfaringskonsulent og ungdom som er ansatt i UA+ inviteres inn ved behov.
Spesialisthelsetjenesten er tilgjengelig hver dag for ulike vurderinger, drøftinger, samarbeid eller kartlegging. Det kan drøftes anonymt eller ikke anonymt med samtykke. Kontakt UA+ telefonen for å få informasjon om når de ulike instansene er tilgjengelig.
Samarbeidspartnere/fagfolk kan melde inn saker som er alvorlige eller komplekse psykiske helsevansker, for å drøfte hvilke tjenester som er rette instanser for en ungdom. Eventuelt om det er flere tjenester som må samhandle samtidig. Ungdom eller foresatte kan også komme selv og legge frem sin sak for å få innspill og videre hjelp av riktig instans.
Ta kontakt med koordinator for plussteamet:
Marthe Opsal
tlf: 408 05 822
marthe.opsal@tonsberg.kommune.no
eller
Ung Arena+
tlf: 949 83 578

Plussen i Ung Arena+ står for å skape en helt ny tjeneste, der sykehus og kommune spiller på samme lag for å bistå ungdom videre – uansett hva de trenger hjelp til.