Jobbsjansen

Målgruppe: Kvinner med kvalifiseringsbehov som ikke er i introduksjonsprogrammet eller i sosialhjelp

Mål: Resultatmål: 70 % eller mer av deltakerne skal ha lønnet arbeid innen utgang av program - eller i gang med et kvalifiseringsløp med realistisk varighet, som vesentlig øker sjansene på arbeidsmarkedet.  Individuelt tilpassede tiltak i lange praksisløp, og nøyaktig kartlegging og oppfølging er viktig.  

Varighet og finansiering: 80% IMDI 20% Tønsberg kommune. Starter august 21. Individuell varighet vurdert etter kartlegging.  Prosjektet skal ha 12 deltakere, og vil kunne bli forlenget i samarbeid med IMDI i inntil tre år.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Prosjektet baserer seg på gode erfaringer i introprogrammet, med individuelt tilrettelagte tiltak etter nøyaktig kartlegging.

Kartlegging, oppfølging og tiltaksproduksjon/anskaffelse skjer i Tønsberg læringssenter/IAO. Tiltakene produseres eller anskaffes.

Rekruttering skjer fra NAV Tønsberg etter en samarbeidsavtale. Tiltak i NAV er tilgjengelig for målgruppen. Deltakeres kartlegging og tiltakstilrettelegging drøftes periodisk med NAV, og NAV gjør også kartlegging i rekrutteringsprosessen som legges til grunn for IAO sin behandling. Det er også tenkt rekruttering via sosial entreprenør/frivillige organisasjon.

Videre på samme måte som samarbeidsavtalen vedrørende introdeltakere som følger integreringsloven, er NAV Tønsberg med på utvikle planene til hver enkelt deltaker og at de registreres inn i NAVs system slik av vi også kan følge og benytte NAVs verktøy for å sikre ansettelse, som mentor, lønns- og/eller inkluderingstilskudd. Tiltak er eksempelvis lang arbeidspraksis, på arbeidsplasser med mulighet for arbeid over tid, kombinert med kvalifiserende kurs. Eventuelt også "jobbsmak" i forhold til kvalifisering til videregående utdanning. Mentorordning, samtaletrening, norskopplæring, kortere kvalifiserende kurs, tilrettelagt arbeidspraksis, og opplæring mot fagbrev vurderes. Norskundervisning utenfor rettigheter, tilpasset til nivå og vurdert metode settes i gang etter kartlegging. Kartlegging utføres av et kartleggingsteam. Teamet utvikler metodikk for kartlegging etter modell fra nye integreringsloven. Metodikken bør basere seg på anerkjente metoder, og over tid være kunnskapsbasert. I slik øyemed utvikles anonymiserte casebeskrivelser for hver deltaker.

Karriereveiledning skal skje som en oppfølging av kartlegging, i egen virksomhet. Karriereveiledning i karrieresenteret i fylkeskommunen vil bli vurdert søkt. Karriereveiledningen skal sørge for at deltaker er motivert, forstår sitt eget løp, og er kjent med kriterier, utfordringer og alternativer. Oppfølging skjer ved at det tildeles en programveileder (PV) som har ansvaret for at programmet følges, at IP utvikles og evnt endres, at kartlegging er nøyaktig og oppdatert, og at alle vedtak og informasjon er fulgt opp. I tillegg tildeles en jobbteamoppfølger, som skal finne og ha kontakt med arbeidsplass, og i samarbeid med PV utvikle korrekt tiltakssammensetning.

Vi ser for oss at programmet standard har en varighet på ett år (eller inntil måloppnåelse), med mulighet for forlengelse ett år eller et halvt år, inntil 3 år, etter vurdering. Dette gir også milepæler, hvor det er naturlig å gjøre evalueringer / nye vurderinger. Nav følger opp deltakere i ett år etter at de er ferdig med programmet. Oppfølgingen består i at det observeres om deltaker er i et godt løp periodisk etter avslutting, og at hvis deltaker er arbeidssøker blir det fulgt opp på ordinært vis. Er deltaker i arbeid undersøkes det om arbeidsforholdet har gitt en varig tilknytting.

 

Søknadsskjema fås på etterspørsel.

 

Kontaktperson: Wencke Eileen Jervell-Pettersen wencke.eileen.jervell-pettersen@tonsberg.kommune.no

Artikkelliste