Undergangen på Nøtterøy-siden åpnet

Slik ser den ut - den nye undergangen på Nøtterøy-siden. Seniorrådgiver Rune Gjerden og varaordfører Steinar Solum leder an.

- Dette er det viktigste trafikksikkerhetstiltaket på mange år for beboerne i Tønsberg og Færder, sa varaordfører Steinar Solum før han klippet snora torsdag ettermiddag. Mange hadde møtt fram for å få med seg den offisielle åpningen av undergangen under Kanalbrua på Nøtterøy-siden.

Steinar Solum klipper snor.  - Klikk for stort bilde

- Dette er en stor dag for å sikre fremkommeligheten for myke trafikanter. For gående, syklende brukere av sparkesykler og ikke minst rullestolbrukere, sier Steinar Solum, og poengterer samtidig at den noen ganger kan være behov for å trekke buksebeina litt opp når det er springflo. 

Den nye undergangen under brua er etablert for å gjøre det mer attraktivt å gå eller sykle til byen, og torsdag ble åpningen markert med taler, kaffe og kake. 

Vinn-vinn

Strandmann bød på kaffe og kake til de fremmøtte.

Det lokale anleggsgartnerfirmaet Strandmann har hatt ansvar for prosjektet, og med hjelp av dyktige underleverandører nådde de målet om å fullføre prosjektet før sommerferien. Mange av bidragsyterne var tilstede under åpningen, og det var også en strålende fornøyd varaordfører i Færder kommune. Richard Fossum var tilstede da Kanalbrua ble åpnet i 1957, og han syns det var stas å også få være med under gjenåpningen av undergangen. 

- Dette har vi savnet i mange år, og det har jo blitt så fint her. Det bor 30.000 mennesker på øyene, og på sommeren blir folketallet enda høyere. Det er mye trafikk over brua, og undergangen vil bidra til å avlaste og gjøre det tryggere. Dette er vinn-vinn, sa han da gratulerte Tønsberg kommune med vel gjennomført prosjekt. 

- Fjerne viktig flaskehals 

Også Dag Sauge Langve ved Kystkultursenteret er godt fornøyd med at undergangen nå er på plass. 

- Dette er en gledens dag for alle. Jeg skal ikke påstå at dette var vår idé, for dette er en veldig gammel idé, men jeg vil i all ydmykhet si at vi var fødselshjelpere, sa han i sin tale.

For Kystkultursenteret er det et mål at kystkulturen skal bli mer integrert i bybildet, og at folk skal få lettere tilgang til både bryggepromenader og maritime opplevelser. 

- Vi fant et gammelt foto som viste at det var en undergang her tidligere, og da var det veldig enkelt å spille den ballen videre til kommunen. Nå har vi fått fjernet en viktig flaskehals for å nå målet om en sammenhengende promenade fra Rosanes til Kaldnes, sier han.