- Jeg skulle bare…
Akkurat det er det nok mange som sier når de skal forklare hvordan de endte opp med brukket ben eller lårhalsbrudd som følge av et nådeløst møte med glattisen. For mange eldre kan det være utfordrende å bevege seg utendørs vinterstid, men et lag med strøsand gjør det både enklere og tryggere.
- I Re har det vært en tradisjon å dele ut sandbøtter og strøsand til pensjonister over 67 år helt siden 2007. I fjor inkluderte vi Barkåker, der alle som er over 80 år får levert en bøtte med sand, og i år utvider vi med et pilotprosjekt også på Eik. På sikt er dette noe vi håper å få til i hele kommunen, men da trenger vi hjelp av enda flere frivillige, sier folkehelsekoordinator Ole Thomassen Grejs i Tønsberg kommune.
Pensjonister i arbeid
For det er nemlig frivillige medarbeidere, mange av dem selv pensjonister, som står for utleveringen av bøtter og påfyll av sand.
- Vi er så heldige som har et godt samarbeid med frivillige organisasjoner i dette tiltaket. Uten den frivillige innsatsen som legges ned, ville vi rett og slett ikke fåttJarle Krokeide, seniorrådgiver i Tønsberg kommune (t.v.), sammen med Hasse Hagmann og Marius Lian. Hasse og Magnus har fylt sand i 900 poser og 120 bøtter! det til, forteller frivillighetskoordinator Eva Marie Wang-Norderud.
Både Ramnes pensjonistforening, Våle og Undrumsdal pensjonistforening, Re Lions, Re Rotary og Tønsberg Rotary deltar. I tillegg er det noen frivillige enkeltpersoner som stiller opp. Onsdag 3. november var de rundt i distriktet med bøtter og sandsekker.
- Jeg vil få si takk til alle som bidrar i dette arbeidet. Det gjelder også Revetal Arbeid og Kompetanse AS. Det er de som for hånd fyller rundt 10 tonn med sand i bøtter og poser på Retek i gamle Re, sier Wang-Norderud.
Trygge lokalsamfunn
Tønsberg kommune er med i Trygge lokalsamfunn. Trygge lokalsamfunn arbeider på flere felt med å gjøre hverdagen tryggere for kommunens innbyggere. Her inngår også tidligere Re kommune, som har hatt denne sertifiseringen siden 2011.
Behov for sand i løpet av vinteren?
Er det behov for mer sand kan det hentes fra kassene som står på Olgars Brukt.
Adresse: Olgar Dahls vei 1, 3175 Ramnes.
Har du problemer med å hente sand selv kan du ringe 924 26 083 / 476 42 505.